dissabte, 28 de novembre del 2009

La cooperativa Bellaguarda guanya el primer premi en el concurs Romànic Essència




Caldes de Boí - Núria Castells 2008.12.14

L'oli d'oliva verge de la cooperativa de Bellaguarda es va alçar ahir amb el primer premi del concurs Romànic Essència, organitzat per Agrolés. No va ser l'única cooperativa Garriguenc premiada, ja que la de l'Espluga Calba va aconseguir el quart premi, el que torna a les Garrigues al podi que no ocupava des de fa uns anys en aquest prestigiós certamen. El segon premi va recaure en la cooperativa Arbequisur de Sevilla i el tercer en la cooperativa Cabacés de Tarragona, totes dues marques habituals al podi dels últims anys.


El jurat, compost per el Panell de Tast d'Olis Verges de Catalunya (reconegut pel Consell Oleícola Internacional) va destacar ahir que els quatre olis premiats "són equilibrats en el dolç, picant i amarg, i molt afruitats". El primer premi consisteix un any més en què Agrolés envasar i distribuirà 10.000 ampolles (5.000 litres) de l'oli guanyador de Bellaguarda. Com cada any des de 1998 Agrolés va organitzar el concurs Romànic Essència, un reconeixement a la tasca dels almazareros que elaboren olis d'oliva arbequina esforçant-se en la millora de la qualitat. El concurs va tenir lloc al balneari de Caldes de Boí, a l'Alta Ribagorça, amb la presència de representants del sector.
Romànic Essència, com cada any també, es fixa com el millor oli d'oliva verge extra d'oliva arbequina presentat a concurs, un concurs que ha aconseguit ser un referent en l'àmbit dels olis d'oliva arbequina. Essent aquesta la orientació tradicional del concurs, s'admeten al mateix només olis d'oliva verge extra procedents en la seva integritat d'oliva de la varietat arbequina i produïts durant la campanya 2008/2009. Les bases del concurs estipulen que les mostres han de procedir d'un lot d'oli d'un mínim de 5.000 quilograms, i cada concursant pot presentar com a màxim 2 lots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada